MSN-emails.com adlı siteden gelen msn.com adlı truva atı başınıza bela olmasın. MSN'de hızla yaygınlaşan bu truva atı, genellikle aşağıdakine benzer
bir mesajla size dosya yerine bir bağlantı gönderiyor. Kişi listenizi
gösterdiğini iddia eden siteden download edilen "msn" adlı ve "com"
uzantılı bir dosya indiriliyor. Çalıştırdıktan sonra siz de dosyadan
göndermeye başlıyorsunuz. Truva atını NOD32 Win32/IRCBot.AAL trojan olarak tanımlıyor.
Truva atı bulaştığı kişiler kişi listesindeki diğer kişilere aşağıdakine benzer bir msn mesajı geliyor:
omg i found your contact list !! http://www.msn-emails.com/contact.php?email=msnadresiniz@hotmail.com
Yorum: Çoğu
virüsün Türkçe olmaması bizim için virüsleri tanımlamada bir şans. Keza
"Kişi listeni burdan görebiliyor herkez" gibi bir mesaj çok msn
kullanıcısını tıklamaya zorlayabilir. Yine de aman dikkat, keza virüs
bulaşan kişiler, arkadaşlarının bu tür mesajları gönderdiğini
düşünüyor. Tüm ziyaretçilerimizi bu tür mesajlara inanıp,
tıklamamaları, daha önemlisi gelen dosyaları kaydedip
çalıştırmamalarını önemle tavsiye ediyoruz.
MSN üzerinden yayılan solucana dikkat!
- 9/11/2007
MSN-emails.com adlı siteden gelen msn.com adlı truva atı başınıza bela olmasın.MSN'de hızla yaygınlaşan bu truva atı, genellikle aşağıdakine benzer bir mesajla size dosya yerine bir bağlantı gönderiyor. Kişi listenizi gösterdiğini iddia eden siteden download edilen "msn" adlı ve "com" uzantılı bir dosya indiriliyor. Çalıştırdıktan sonra siz de dosyadan göndermeye başlıyorsunuz. Truva atını NOD32 Win32/IRCBot.AAL trojan olarak tanımlıyor.
Truva atı bulaştığı kişiler kişi listesindeki diğer kişilere aşağıdakine benzer bir msn mesajı geliyor:
omg i found your contact list !! http://www.msn-emails.com/contact.php?email=msnadresiniz@hotmail.com
Yorum:
Çoğu virüsün Türkçe olmaması bizim için virüsleri tanımlamada bir şans. Keza "Kişi listeni burdan görebiliyor herkez" gibi bir mesaj çok msn kullanıcısını tıklamaya zorlayabilir. Yine de aman dikkat, keza virüs bulaşan kişiler, arkadaşlarının bu tür mesajları gönderdiğini düşünüyor. Tüm ziyaretçilerimizi bu tür mesajlara inanıp, tıklamamaları, daha önemlisi gelen dosyaları kaydedip çalıştırmamalarını önemle tavsiye ediyoruz.